Tieteellis-gastronominen ruokaklubi jää lyhyelle joulutauolle ja palaa taas helmikuussa 2024 uusin mielenkiintoisin teemoin! Kevätkausi starttaa ystävänpäivänä eli 14.2.2024, jolloin teemana on suklaa. Klubi-illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan alta!
14.2.2024 klo 17-19 / Suklaa – ILMOITTAUDU TÄSTÄ
6.3.2024 klo 17-19 / Maito – ILMOITTAUDU TÄSTÄ
3.4.2024 klo 17-19 / Ruokaväärennökset – ILMOITTAUDU TÄSTÄ
15.5.2024 klo 17-19 / Mausteet – ILMOITTAUDU TÄSTÄ
Tutustu aiempiin teemoihin tästä
Missä ja miten?
Turun klubi järjestetään Turun yliopiston tiloissa sijaitsevassa Aistikattilassa.
Aistikattila
Medisiina D -rakennus
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku
Katso karttalinkki
TG-klubi-illat järjestetään samanaikaisesti myös Seinäjoella ja Helsingissä.
Klubin historiaa
Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia on luotsannut yhdessä keittiömestari ja tietokirjailija Tatu Lehtovaaran kanssa luonnontieteellis-gastronomista ruokaklubia Helsingin suunnalla jo vuodesta 2009 alkaen. Syksyllä 2021 klubia alettiin järjestää Helsingin toteutuksen rinnalla myös Turussa Flavorian Aistikattilassa, jolloin tapahtumatiimiin liittyivät Pauliina Ojansivu ja Jaakko Räkköläinen. Tatu siirtyi Helsingin toteutuksesta muihin tehtäviin ja uudeksi yhteistyökumppaniksi saatiin Anni Pelkosen johdolla Hotelli- ja ravintolamuseo – ja tapahtumia rikastuttamaan heidän kulttuurihistoriallinen osaamisensa. Uudistunut klubi sai nimekseen Tieteellis-gastronominen ruokaklubi (TG-klubi). Syksyllä 2023 mukaan liittyi Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto, jolloin klubi-iltoihin voi osallistua myös Seinäjoella. TG-klubilaiset voivat myös suorittaa aiheesta opintoja osallistumalla kurssille Ruoka monitieteisenä tutkimuskohteena (ilmoittautuminen syksyisin).