Tule mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään välipalatuotteiden miellyttävyyttä sekä ruokamieltymyksiin yhteydessä olevia tekijöitä. Osallistumalla valitset ja nautit välipalatuotteita kaksi kertaa viikossa kuukauden ajan.
Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet 18−45-vuotias, vietät säännöllisesti aikaa Turun yliopiston Medisiinalla huhti-toukokuussa, eikä sinulla ei ole maito- tai vilja-allergiaa tai keliakiaa.
Tutkimuksen sisältö
- Kun haet mukaan tutkimukseen, selvitämme ensin ruokavalintoihisi vaikuttavia tekijöitä sähköisellä kyselylomakkeella. Kyselyn täyttämisen jälkeen ilmoitamme, mikäli sovellut mukaan tutkimukseen.
- Erillisellä tutkimuskäynnillä selvitämme muun muassa yksilöllisiä mieltymyksiäsi ja aistiesi herkkyyttä aistinvaraisen arvioinnin avulla. Lisäksi sinua pyydetään arvioimaan suolaisia ja makeita välipalatuotteita.
- Lopuksi pyydämme sinua hakemaan Medisiinalta välipalatuotteen 2 kertaa viikossa 4 viikon ajan ja syömään sen normaalin välipalan tavoin. Välipalan nauttimisen yhteydessä täytät lyhyen kyselyn liittyen välipalan valintaan ja sen miellyttävyyteen.
Ilmoittautuminen
Lisätietoja tutkimuksesta antaa:
Ella Koivuniemi
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, Turun yliopisto
paraspala@utu.fi