Tieteellis-gastronominen ruokaklubi järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 5.4., jolloin aiheena on salmiakki. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet – huomioithan kuitenkin, että Turun ja Helsingin toteutuksiin on erilliset ilmoittautumislomakkeet. Huhtikuun TG-klubissa keskiviikkona 5.4. klo 17-19 sukelletaan salmiakkiin, sen historiaan, kemiaan ja aistimaailmaan. Ilta on tuttuun tapaan kaikille avoin ja maksuton, mutta pyydämme ilmoittautumaan Read More »
Medisiina D:n puoleisen kasvisruokalinjaston yläpuolelle on asennettu väliaikainen tutkimuskamera, jolla seurataan 16.-17.3.2023 uuden linjastoprototyypin toimivuutta. Linjastoon on asennettu metallirakenne, joka estää tarjottimien liu'uttamisen vaakapisteeltä toiselle. Testauksen tavoitteena on löytää ratkaisu, jolla voisimme parantaa linjastolla kerättävän ruokailudatan luotettavuutta. Kasvisruokalinjaston yläpuolelle asennettu kamera on kohdistettu siten, että se kuvaa linjastoa ja tarjottimia Read More »
Tule mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään välipalatuotteiden miellyttävyyttä sekä ruokamieltymyksiin yhteydessä olevia tekijöitä. Osallistumalla valitset ja nautit välipalatuotteita kaksi kertaa viikossa kuukauden ajan. Read More »
van kerran keskiviikkona 1.3., jolloin aiheena on säilöminen. Illan aikana käsitellään niin säilömisen strategioita kuin historiaakin, ja toteutetaan tuttuun tapaan maistelemalla aistinvarainen arviointi. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet - huomioithan kuitenkin, että Turun ja Helsingin toteutuksiin on erilliset ilmoittautumislomakkeet. Read More »
Flavoria-lounasravintolassa pilotoitiin syksyllä 2022 reilun kolmen kuukauden ajan pintojen puhdistusta kemiallisten yleispuhdistusaineiden sijaan nano-otsonoidulla hanavedellä. Read More »