Aistikattilassa järjestetään viikolla 22 eli 29.5.-1.6.2023 pilottitutkimus yhteistyössä Basque Culinary Centerin kanssa. Osallistujat pääsevät arvioimaan Baskimaalle tyypillisiä pintxoja eli tapasten kaltaisia pieniä ruoka-annoksia, joihin on tuotu suomalaistwistiä kauran ja kalan muodossa. Read More »
Medisiina D:n puoleisen kasvisruokalinjaston yläpuolelle asennetaan väliaikainen tallentava tutkimuskamera, jolla seurataan lounaslinjaston käyttöä 4.-5.4.2023. Mikäli et halua osallistua tutkimukseen, pyydämme sinua käyttämään toista kasvisruokalinjastoa. Read More »
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 5.4., jolloin aiheena on salmiakki. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet – huomioithan kuitenkin, että Turun ja Helsingin toteutuksiin on erilliset ilmoittautumislomakkeet. Huhtikuun TG-klubissa keskiviikkona 5.4. klo 17-19 sukelletaan salmiakkiin, sen historiaan, kemiaan ja aistimaailmaan. Ilta on tuttuun tapaan kaikille avoin ja maksuton, mutta pyydämme ilmoittautumaan Read More »
Medisiina D:n puoleisen kasvisruokalinjaston yläpuolelle on asennettu väliaikainen tutkimuskamera, jolla seurataan 16.-17.3.2023 uuden linjastoprototyypin toimivuutta. Linjastoon on asennettu metallirakenne, joka estää tarjottimien liu'uttamisen vaakapisteeltä toiselle. Testauksen tavoitteena on löytää ratkaisu, jolla voisimme parantaa linjastolla kerättävän ruokailudatan luotettavuutta. Kasvisruokalinjaston yläpuolelle asennettu kamera on kohdistettu siten, että se kuvaa linjastoa ja tarjottimia Read More »
Tule mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään välipalatuotteiden miellyttävyyttä sekä ruokamieltymyksiin yhteydessä olevia tekijöitä. Osallistumalla valitset ja nautit välipalatuotteita kaksi kertaa viikossa kuukauden ajan. Read More »