Molekyyligastronominen ruokaklubi tulee taas 13.12. klo 17-19! Joulukuun klubi-illassa perehdytään joulumarmeladeihin ja hyytelöimisaineisiin. Mielenkiintoisen parituntisen aikana osallistujat pääsevät keskustelemaan vapaamuotoisesti illan teemasta ja myös osallistumaan sokkotestiin, jossa marmeladinäytteet arvioidaan. Luvassa on myös yllätystasting. Ilmoittaudu mukaan paikan päälle! Joulukuussa herkutellaan marmeladeilla Vuosi 2021 paketoidaan luonnontieteellis-gastronomisessa klubissa makein ja ehkä hieman humalluttavinkin tunnelmin. Read More »
Kuvan teoksen on suunnitellut Sebastian Tedesco. Miten tiede, taide ja teknologia voivat maustaa tulevaisuuden ruokailukokemuksia? Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen järjestämässä tilaisuudessa esitellään kansainvälisen ja monitieteisen yhteistyöryhmän tämän syksyn tuloksia. Tilaisuudessa nähdään muun muassa esityksiä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden maustamasta ruoasta, moniaistisista ruokailukokemuksista ja mikrobien vaikutuksista elintarvikkeisiin. Tilaisuus on englanninkielinen. Read More »
My Flavoria -joulukalenteri tulee taas! Kiitoksena kuluneesta vuodesta ja sovelluksen käytöstä tarjoamme My Flavoria -käyttäjille päivittäin vaihtuvan edun, kun oman lounaansa rekisteröi sovellukseen kampanja-aikana 1.-17.12.2021. Read More »
Flavoriassa järjestetään joulukuussa ruokatutkimus, jossa tutkitaan suomalaisten ruokavalintoja ja ruokahävikkiä. Ilmoittautuminen tutkimukseen on parhaillaan käynnissä ja mukaan mahtuu 240 vapaaehtoista. Voit valita itsellesi sopivan ajankohdan tarjolla olevista päivistä 8.12., 14.12. tai 15.12. Tutkimuksen yhteydessä tarjottava ateria on ilmainen ja siihen sisältyy kahvi tai tee. Tutkimuksen kohderyhmä ja kulku Tutkimuksen tavoitteena Read More »
Loka-marraskuussa 2021 saimme vieraaksemme Århusin yliopistosta tohtorikoulutettava Signe Lund Mathiesenin, joka toteutti Flavorian Aistikattilassa mielenkiintoisen, musiikkia ja ruokaa yhdistävän kuluttajatutkimuksen. Tässä kirjoituksessa annamme Signen kertoa omin sanoin tutkimuksestaan ja ajastaan Turussa ja Turun yliopistossa: I am a PhD student from the Department of Food Science at Aarhus University, Denmark. My Read More »