Kutsu: FFF juhlii 20-vuotista taivaltaan torstaina 28.4.

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) juhlii 20-vuotista taivaltaan torstaina 28.4.2022 kansainvälisen hybridiseminaarin merkeissä. Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä Medisiina D -rakennuksen Alhopuro-salissa tai etänä webinaarialustalla – läsnäolijoille järjestämme seminaarin jälkeen myös cocktail-tilaisuuden, jossa vieraat pääsevät kokemaan Aistikattilan moniaistisen ympäristön. Ohjelma on englanninkielinen ja tervetulleita ovat kaikki kiinnostuneet.

FFF on Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan sisällä toimiva yksikkö, jossa tutkimus, innovaatiot ja yritysyhteistyö integroituvat osaksi Turun yliopiston temaattisia kokonaisuuksia. Keskeisessä osassa ovat erityisesti ihmisten hyvinvointi, terveys, luonnon monimuotoisuus ja kestävyys sekä tulevaisuuden teknologiat. Flavoria®-tutkimusalusta on keskeinen osa FFF:n monialaista toimintaa.

Juhlaseminaarissa kuullaan puheenvuoroja muun muassa funktionaalisista elintarvikkeista ja probiooteista, aistitutkimuksesta sekä ruokaketjun haasteista. Lisäksi käsitellään teknologian merkitystä ruokaketjulle.

Aika ja paikka:

Torstaina 28.4.2022
Seminaari klo 13-17
Cocktail-tilaisuus klo 17-19

Alhopuro-sali
Medisiina D
Kiinamyllynkatu 10, Turku

Ja tapahtuman webinaari-alustalla

Ohjelma (englanniksi):

Opening words – prof. Anu Hopia, Functional Foods Forum, University of Turku
Greetings from the University of Turku – Rector Jukka Kola, University of Turku

13:15 FUNCTIONAL AND HEALTH-PROMOTING FOODS
Functional Foods with Health Claims – prof. Marina Heinonen

13:45 HEALTH-PROMOTING PROBIOTIC FOODS
Probiotic Research Today and Tomorrow – prof. Seppo Salminen
Fermented Foods Today and in the Future – prof. Gabriel Vinderola

15:00 SENSORY STUDIES AND INDIVIDUAL FOOD EXPERIENCE
The shaping of food preferences by taste experience in infants and children – Sophie Nicklaus
Individual Differences in Sensory Perception: FoodTaste Finland – prof. Mari Sandell

15:40 PLANETARY WELL-BEING AND CHALLENGES IN THE FOOD CHAIN
Biodiversity loss threatening the future of humankind – prof. Ilari Sääksjärvi

16:10 TECHNOLOGY AND INNOVATION IN THE FOOD CHAIN
Co-Designing Technologies for the Food-Chain: African Imaginations – prof. Erkki Sutinen
Why Food Innovations? – Entrepreneur and Professor of Practice, Reetta Kivelä

Kysyttävää? Ota yhteyttä: fff-info@utu.fi