Turun yliopiston kehittämä Flavoria®-tutkimusalusta on selvittänyt tiensä arvostetun PRO-kilpailun finaaliin. Uraauurtava ravintolakonsepti tuottaa tutkimustietoa eri alojen hyödynnettäväksi.
Turussa Medisiina D:ssä sijaitsevan Flavoria®-lounasravintolan Flavoria®-ruokalinjasto on selvittänyt tiensä hotelli-, ravintola- ja catering-alan (horeca) arvostetun PRO2020-kilpailun finaaliin. Tiedettä, vastuullisuutta ja käyttäjälähtöisyyttä yhdistelevän Flavorian® älykäs ruokalinjasto on yksi kolmesta finalistista innovaatioiden sarjassa.
– Uskomme yliopistolla, että tutkimuksen monitieteisyys, entistä tiiviimpi yhteistyö elinkeinoelämän kanssa sekä syvällinen kuluttajaymmärrys ovat avaimia uuteen kestävään kehitykseen. Uuden tutkimustiedon kautta avautuvat liiketoimintamahdollisuudet sekä testatun teknologian monistaminen ovat Flavorian® tulevaisuuden mahdollisuuksia. Saatu finaaliehdokkuus vahvistaa suunnitelmiamme, näkee tutkimusalustan konseptista vastaava kehityspäällikkö Mari Norrdal Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta.
PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Voittajat julkistettiin PRO-gaalassa Finlandia-talolla Helsingissä 30.1.2020. Tiukan kisan jälkeen innovaatiosarjan voitto meni Ultima ravintolalle. Onnea kaikille pro 2020 kilpailun finalisteille.